Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018 19:32

Συνάντηση Τατούλη - Νίκα: Νέα καθυστέρηση για τη σύμβαση με ΤΕΡΝΑ

Η υπογραφή της σύμβασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την ΤΕΡΝΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων πάει προς τα πίσω, στο πρώτο 15ήμερο του Φεβρουαρίου.

Και όσον αφορά τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του πρώην Πολυκλαδικού θα καταβληθεί προσπάθεια να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς, όπως επιβεβαιώνεται, χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ δεν προβλέπεται.

Αυτά επισημαίνονται σε ενημερωτική ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας για τη χθεσινή συνάντηση του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, στην Τρίπολη.

Για τα πολεοδομικά, αναφέρεται πως πραγματοποιήθηκε συζήτηση και προσδιορίστηκαν ημερομηνίες τακτοποίησης των φακέλων. Πρέπει, ωστόσο, να διευκρινιστεί ποια πολεοδομικά θέματα συζητήθηκαν και ποιες είναι οι ημερομηνίες τακτοποίησης των φακέλων, καθώς πρόκειται για ζητήματα που αφορούν αρκετό κόσμο.

Το δήμαρχο συνόδευσαν στην Τρίπολη η αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα και ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλης Τζαμουράνης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο:

- Για την προσωρινή διαχείριση απορριμμάτων: Εγινε ενημέρωση σχετικά με την προσωρινή διαχείριση από πλευράς δήμου και τη σύμβαση με την "Ηλέκτωρ" Α.Ε.

- Για έργα ΕΣΠΑ: Κτήρια εκπαίδευσης, με ενδιαφέρον για το Δημοτικό Σχολείο Αριος. Η πρόσκληση θα εκδοθεί σε ένα δίμηνο και εκτιμάται ότι το έργο κτηριακής επέκτασης θα ενταχθεί. Κτήρια Παιδικών Σταθμών, για τον Παιδικό Σταθμό στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην Καλαμάτα. Η πρόσκληση θα εκδοθεί μετά τον Απρίλιο.

- Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη: Θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη την προσεχή εβδομάδα για τη δημοσιοποίηση διακηρύξεων έργων.

- Πολεοδομικά: Πραγματοποιήθηκε συζήτηση και προσδιορίστηκαν ημερομηνίες τακτοποίησης των φακέλων.

- Πεζοδρόμια Ασπροχώματος και οδού Λακωνικής: Θα γίνει δημοπράτηση στις προσεχείς εβδομάδες.

- Φωτεινή σήμανση στον ΟΑΕΔ: Ο Δήμος Καλαμάτας έχει την άδεια από την Περιφέρεια για να την τοποθετήσει.

- Σωληνωτός οχετός παράλληλος στο δρόμο Ασπροχώματος - Μεσσήνης, μήκους 40 μ. Το έργο αυτό, νότια του δρόμου και στην περιοχή των επιχειρήσεων, θα κατασκευάσει η Περιφέρεια.